Божието слово е сила

Може да ви прозвучи като проповядване, но след една година на лутане и опити да оправя живота си сама, слушайки всевъзможни “учители”, изпаднах в страхове, изгубих се и най-лошото – изгубих вяра.
Тогава една приятелка, за която изобщо не допусках, че вярва в Бог, ми каза един ден на плажа:
– Ти си загубила вяра. Смири се и се довери.

Така и сторих. Смирих се и се доверих. И дълбоко вътре в себе си повярвах, че Бог се грижи и нарежда всичко по най-добрия начин.
Спрях да роптая и да се съпротивлявам на обстоятелствата си и започнах да благодаря за тях.
И нещата започнаха да се нареждат гладко и леко.
Любовта се върна в сърцето ми. Първо към мен, а после и към близките ми, и към всички добри хора. А те са толкова много!
Става все по-хубаво.
Благодаря!
Исая 58:
6 Ето поста, който избрах: разкъсай оковите на неправдата, развържи връзките на ярема, и угнетените пусни на свобода и всеки ярем разкъсай;
7 Раздели хляба си с гладните, и скитниците сиромаси заведи у дома, видиш ли гол, облечи го, и от еднокръвния си не се крий.
8 Тогава твоята светлина ще се яви като зора, и твоето изцеление скоро ще процъфти, и твоята правда ще тръгне пред тебе, и слава Господня ще те придружава.
9 Тогава ти ще позовеш – и Господ ще чуе, ще извикаш – и Той ще каже: Ето Ме! Кога отстраниш изсред себе си ярема, престанеш да дигаш пръст и да говориш оскърбително,
10 И отдадеш на гладния душата си и нахраниш душата на страдалеца – тогава твоята светлина ще изгрее в тъмнината, и мракът ти ще бъде като пладне;
11 И Господ ще ти бъде винаги водач, и във време на суша ще насища душата ти и ще угои костите ти, и ти ще бъдеш като напоена с вода градина и като извор, чиито води никога не пресекват.

Благодаря!

Вярвай и продължавай да вървиш!

Елина Попова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.